ЛИЧНА КАРТА ШКОЛЕ

Историјат школе

Средња школа у Книћу постоји од 1960.године. Током своје дугогодишње традиције школа је имала више трансформација и мењала име. Од 2003. године од Машинске школе ,,Станислав Сремчевић Црни“ постала је Средња школа.

Школа се налази поред самог магистралног пута Крагујевац – Чачак. Једина је средња школа на територији општине Кнић, као и у кругу од 20 километара. За скоро шест деценија постојања (17.12.2020.године слави тачно 60 година постојања) ,школа је привреди овог краја обезбедила око 4000 радника.

Првобитно, као и дуги низ година након оснивања, у школи су се школовали ученици у подручју рада машинство и обрада метала. Од 2001. године школа почиње са школовањем ученика у подручју рада економија, право и администрација и трговина, туризам и угоститељство.  

Школа  данас

Тренутно се у Средњој школи у Книћу школују ученици образовних профила финансијски администратор, туристички техничар, машински техничар за  компјутерско конструисање, и ученици у дуалном образовању образовних профила бравар-заваривач и оператер машинске обраде.

Последњих неколико година школа се истакла по успешном предузетничком образовању и промоцији предузетништва код младих, о чему сведоче бројне награде и признања са такмичења ученичких компанија.

Школа има значајно искуство и у образовању одраслих, а у сарадњи са Европском агенцијом за реконструкцију и развој наша школа је 2000. године веома успешно реализовала пројекат добијен од Еурекне, који се односи на преквалификацију лица трећег степена за образовни профил трговац. Сваке школске године школа уписује ванредне ученике ради преквалификације и доквалификације.

Од 2005. године, укључени смо у програм за образовање младих у предузетништву, а у организацији Достигнућа младих у Србији.

Директор и секретар

+381 34 511 063

Рачуноводство

+381 34 510 149

Пишите нам

msknic@mts.rs